Lysá hora 1323 m n. m. - královna Moravskoslezských Beskyd
Pátek 29. března 2024
Hovězí maso [ Specialita k jídlu ]
VALAŠSKÝ GULÁŠ
500 g předního libového hovězího masa
200 g kysaného zelí
2 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 čajová lžička sladké papriky
4 stroužky česnek, kmín
sůl, pepř, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetka majoránky
2dl vody
Postup:
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na hranolky asi 2x2x4 cm. Hranolky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Přidáme olej, papriku, zelí, , jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, přidáme všechno ostatní koření, rozmačkaný česnek, hladkou mouku a. Zalijeme 2dl vody a důkladně rozmícháme. Směs můžeme připravit den předem a nechat rozležet. Keramickou nádobu pak musíme asi půl hodiny nechat při pokojové teplotě temperovat, aby se nedala do hrnce studená. Směs můžeme připravit v porcelánové misce a druhý den před vařením přendat do keramické nádoby.
500 g předního libového hovězího masa
200 g kysaného zelí
2 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 čajová lžička sladké papriky
4 stroužky česnek, kmín
sůl, pepř, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetka majoránky
2dl vody
Postup:
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na hranolky asi 2x2x4 cm. Hranolky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Přidáme olej, papriku, zelí, , jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, přidáme všechno ostatní koření, rozmačkaný česnek, hladkou mouku a. Zalijeme 2dl vody a důkladně rozmícháme. Směs můžeme připravit den předem a nechat rozležet. Keramickou nádobu pak musíme asi půl hodiny nechat při pokojové teplotě temperovat, aby se nedala do hrnce studená. Směs můžeme připravit v porcelánové misce a druhý den před vařením přendat do keramické nádoby.
UMÍSTĚNÍ
- Území obce: Rožnov pod Radhoštěm
- Správní obvod 2: Rožnov pod Radhoštěm
- Správní obvod 3: Rožnov pod Radhoštěm
- Území NUTS 4: Okres Vsetín
- Území NUTS 3: Zlínský kraj
- Území NUTS 2: Střední Morava
- Turistická oblast: 38 Beskydy - Valašsko
- Turistický region: Severní Morava a Slezsko
Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 10.05.2004 v 11:40 hodin
Webkamery
Odkazy
- Rekreační centrum Sepetná
- Turistická oblast Beskydy-Valašsko
- www.Beskydy.cz
- VBeskydech.cz
- Český hydrometeorologický ústav
- Vše o Beskydech
- Bezručova chata
- Horní Bečva
- KČT Lysá hora Ostravice
- Krásy Beskyd
- Valašská krajina
- Fotíme Beskydy
- Fotograf Jan Kimla
- Fotograf Jan Kimla
- Fotograf Jan Smekal
- Fotograf Jirka Janovský
- Fotograf Marcel Fujcik
- Fotograf Martin Glatzner
- Fotograf Michal Šofer
- Fotograf Pavel Špurek
- Fotograf Petr Adámek
- Fotograf Radovan Křenek
- Virtuální panoramata
- Ohlá klika
- Rodinný penzion Beskýdek
- Meteorologická st. Maruška
- Cnedlik - one eye world
- Dřevjanka U Zbuja
- BESKYDHOST
- Ubytovna Ostravice
- Chalupa Myslivna Zlatník
- Podlysaci.cz
- ČSOP Salamandr
- Hvězdárna Beskydy
- Milujeme hory