mapa
poende

Do kraje slavného kamene (29,9 km) [ Cyklotrasa ]

Z náměstí vyjedete směrem na Hořice po cyklistické trase č. 4096.
Po 2,5 km nezapomeňte odbočit do Šárovcovy Lhoty. Na křižovatce za obcí odbočíte vlevo a po cyklotrase č. 4085 vystoupáte na okraj osady Libín, která leží na hřbetu Hořického chlumu nad Mezihořským údolím.
Náš okruh pokračuje lesní silničkou stále po cyklotrase č. 4085 přes osadu Chloumky do Holovous (zámek, obora, pravěké hradiště, výzkumný ústav ovocnářský).
Stále po stejné cyklotrase pokračujete přes Chodovice kolem památného kostela sv. Bartoloměje, Chlum a Hrachovec do Hořic - města kamenné krásy (Smetanovy sady, Přírodní sochařský park, sochařsko-kamenická škola, hořické trubičky).
Značená cyklotrasa vede přes horní část náměstí dále Riegrovou třídou k domovu důchodců, kde je rozcestník cykloturistických tras. Zde je také dobré výchozí místo pro zájemce o hořické sochy.
Po pěší červené značce lze silničkou vyjet na památný vrch Gothard, kde je proslavený hřbitovní portál, pískovcové sochy a na svahu Galerie plastik.
Náš okruh pokračuje po cyklotrase č. 4086 do údolí Bystřice. Při jízdě údolím odbočíte za bývalým Obecním mlýnem první lesní širokou cestou vlevo (v případě, že odbočku minete, tak při výjezdu z lesa se napojíte na trasu č. 4135).
Lesem dojedete k nádherně zachovalému koupališti na Dachovech. Od koupaliště na hlavní silnici, odbočíte vlevo a ocitnete se na cyklotrase č. 4135, po které budete pokračovat po trati závodu 300 zatáček Gustava Havla.
Na křižovatce v ostré zatáčce lze odbočit k asi 500 m vzdálené vyhlídkové věži Eurotelu. Jinak stále po cyklotrase č. 4135 odbočte vpravo a přes Lukavec, Černín a Nový Dvůr zpět do Lázní Bělohradu.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.lazne-belohrad.cz

Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 2, 27.08.2004 v 10:59 hodin