mapa
poende

Setkání cimbálových muzik Valašského království [ Folklorní festival FoS ČR ]

Setkání cimbálových muzik Valašského království
Setkání CM Valašského království 2006
Festival domácích i zahraničních hudeb s valašskou kulturou Karpatského oblouku, který má za cíl seznámit veřejnost s bohatými tradicemi lidové kultury, rozvoj kvality, uměleckého rozvoje a odborného růstu lidových muzik a s tím spojeného poradenství lidovým hudbám, rozvoj pospolitosti společnosti a menšin MS kraje společně s rozvojem folkloru a lidových tradic trojrozmezí Slezka, Slovenska a Moravy.

Ředitel hudebního festivalu: Radomír Golas



O festivalu
Náš hudební festival je zařazen do celonárodních folklorních akcí v České republice a jeho ojedinělost a záslužnost je i v péči o odborný růst dětských muzik. Tato akce se v minulých létech setkala s širokým ohlasem veřejnosti, je skutečně ojedinělá v ČR a nemohla by se uskutečnit bez velké podpory a pochopení našeho města a sponzorů v našem městě.

Cílem hudebního festivalu je seznamovat veřejnost s bohatou tradicí a tvůrčí činností cimbálových muzik Valašska a zároveň i regionů svázaných s valašskou kulturou Karpatského oblouku. Jeho cílem je dále podpora rozvoje dětských i dospělých hudeb, propagace lidové kultury a její zachování pro budoucnost. Hovoří o tom i prohlášení vlády ČR o podpoře kultury a vkladu naší svébytné kultury do společného bohatství Evropské unie s cílem udržet národní kulturní poklad pro budoucnost. Náš hudební festival se právě snaží tuto kontinuitu jedinečných a bohatých tradic udržovat a propagovat i rozvoj lidových tradic trojmezí Polska, Slovenska a Moravy.
Pořadatelé - Město Frenštát p.R., Folklorní sdružení ČR a VSPT Radhošť v Trojanovicích za spolupráce Valašského folklorního sdružení a agentury Valašského království očekávají, že diváci svou účasti povzbudí nejen naše děti z Valašska, ale i dospělé muziky a seznámí se s hodnotným programem i zahraničních účastníků a že naše snahy podpoří i média.
Ing. Radomír Golas
Program hudebního festivalu naleznete u popisu akce v kalendáři členských festivalů a v připojených článcích.


Ve dnech 18. a 19. května 2007 pořádá město Frenštát pod Radhoštěm společně s Folklorním sdružením ČR a Valašským souborem Radhošť Trojanovice za spolupráce s Valašským folklorním sdružením a společnosti Valašské království již 8. ročník hudebního festivalu "Setkání cimbálových muzik Valašského království" s mezinárodní účastí lidových hudeb z Polska a Slovenska.

Tradice hudebního festivalu byla založena v roce 1999 pod názvem "Setkání cimbálových muzik Val.ašského království", kdy se neformálně sešly cimbálové muziky z Valašska, aby se nejen poznaly, ale porovnaly i svou úroveň s ostatními a vzájemně se pobavily. V tomto roce se řadu let koná tato akce jako hudební festival již po osmé. Setkávají se zde jednak dětské, ale i dospělé cimbálové a lidové muziky valašské kultury Karpatského oblouku ze Slovenska, Polska, Těšínského Slezska a Moravského Valašska.

KONTAKTNÍ ADRESA:

MF Setkání cimbálových muzik Valašského království
Ing. Radomír Golas
Školská 1362
744 01 Frenštát pod Radhoštěm
Česko (CZ)
tel: (+420) 556 83 60 95
Setkání cimbálových muzik Valašského království
Setkání CM Valašského království 2007

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 20.07.2007 v 22:20 hodin