Lysá hora 1323 m n. m. - královna Moravskoslezských Beskyd
Neděle 21. prosince 2025
Železné hory mají nové certifikované výrobky
V úterý 14. 2. 2016 zasedala již 11. certifikační komise, která udělila třem novým výrobků certifikát ŽELEZNÉ HORY, regionální produkt a jednomu výrobku byl po roční pauze certifikát obnoven.
Prvním žadatelem o certifikaci byl pan Ing. Tomáš Kroulík z Třibřich. Pan Kroulík v Naší DOBRÉ pekárně peče kvasové chleby a pečivo tradičním řemeslným způsobem. Členy komise zasvětil do tajemství pečení, kdy nepotřebujete žádné „zlepšující“ přípravky, ale pouze kvalitní mouku, dostatek času a šikovné ruce.
Druhou certifikovanou se stala paní Jana Novotná ze Zaječic, která certifikovala výrobek Zmrzlina Zaječice. Zmrzlinu vyrábí sama ze smetany a ovocného pyré. Kromě zmrzliny vyrábí cukrářské výrobky, dorty z vlastních receptur a čokoládové pralinky, ve kterých zhodnocuje své dlouholeté zkušenosti cukrářky.
Posledním novým žadatelem o cetifikaci byla paní Jana Baboráková z Chrudimi, která certifikovala výrobek Jsem Pecka – ovocné a bylinné sirupy za studena lisované. Paní Baboráková lisuje domácí štávy z domácích plodů a bylin s velkým důrazem na kvalitu a čerstvost. Lisováním za studena v sirupu zůstanou veškeré cenné látky a vitamíny.
Pan Josef Lojda ze společnosti Trikam, v.o.s. z Nasavrk obnovil certifikaci výrobku Železnohorská medovina.
Dále certifikační komise recertifikovala 4 výrobky. Celkem je v Železných horách 58
Druhou certifikovanou se stala paní Jana Novotná ze Zaječic, která certifikovala výrobek Zmrzlina Zaječice. Zmrzlinu vyrábí sama ze smetany a ovocného pyré. Kromě zmrzliny vyrábí cukrářské výrobky, dorty z vlastních receptur a čokoládové pralinky, ve kterých zhodnocuje své dlouholeté zkušenosti cukrářky.
Posledním novým žadatelem o cetifikaci byla paní Jana Baboráková z Chrudimi, která certifikovala výrobek Jsem Pecka – ovocné a bylinné sirupy za studena lisované. Paní Baboráková lisuje domácí štávy z domácích plodů a bylin s velkým důrazem na kvalitu a čerstvost. Lisováním za studena v sirupu zůstanou veškeré cenné látky a vitamíny.
Pan Josef Lojda ze společnosti Trikam, v.o.s. z Nasavrk obnovil certifikaci výrobku Železnohorská medovina.
Dále certifikační komise recertifikovala 4 výrobky. Celkem je v Železných horách 58
DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region
SOUVISEJÍCÍ TISKOVÉ ZPRÁVY A ČLÁNKY
- 16.12.2025: Ukončení projektu MAP IV v ORP Přelouč
- 16.12.2025: Den otevřených dveří dětské skupiny Barchováček
- 16.12.2025: MAP IV v ORP Chrudim posiluje spolupráci škol v území
- 02.12.2025: Nasavrky – 20. listopadu 2025
- 25.11.2025: Projekt MAP IV v ORP Chrudim míří do finále
- 31.10.2025: 11. 12. 2025 od 16 h v sále OU Barchov - Pozvánka na prohlídku...
- 01.09.2025: 13. 9. 2025 SVOJŠICKÝ PODZIM
- 27.08.2025: 20. 9. 2025 PORTA APERTA - Procházka ovocným sadem a stezkou...
- 31.07.2025: 16. 8. 2025 Železnohorksý traktor
- 28.07.2025: Úherčický sekáč 2025 - Jubilejní 10. ročník
Zveřejněno 20.02.2017 v 15:59 hodin
Webkamery
Odkazy
- Rekreační centrum Sepetná
- Turistická oblast Beskydy-Valašsko
- www.Beskydy.cz
- VBeskydech.cz
- Český hydrometeorologický ústav
- Vše o Beskydech
- Bezručova chata
- Horní Bečva
- KČT Lysá hora Ostravice
- Krásy Beskyd
- Valašská krajina
- Fotíme Beskydy
- Fotograf Jan Kimla
- Fotograf Jan Kimla
- Fotograf Jan Smekal
- Fotograf Jirka Janovský
- Fotograf Marcel Fujcik
- Fotograf Martin Glatzner
- Fotograf Michal Šofer
- Fotograf Pavel Špurek
- Fotograf Petr Adámek
- Fotograf Radovan Křenek
- Virtuální panoramata
- Ohlá klika
- Rodinný penzion Beskýdek
- Meteorologická st. Maruška
- Cnedlik - one eye world
- Dřevjanka U Zbuja
- BESKYDHOST
- Ubytovna Ostravice
- Chalupa Myslivna Zlatník
- Podlysaci.cz
- ČSOP Salamandr
- Hvězdárna Beskydy
- Milujeme hory