mapa
poende

Penzion Ve mlýně [ Penzion ]

Pension se nachází v bezprostřední blízkosti lyžařských vleků, ve vrchní části Malé Morávky 8 km od Ovčárny (Praděd).

Kategorie:
Turistická ubytovna s celoročním provozem.
Kapacita
Do 65 lůžek. 3 - 5 lůžkové pokoje.

Lokalita
V centru osady Karlov obce Malá Morávka, uprostřed lyžařského střediska Karlov.
Nejbližší okolí 14 lyžařských vleků pro méně náročné i zdatné lyžaře (nejbližší vlek 50m, svah s technickým sněhem asi 150m od ubytovny).
Velké množství značených turistických, cykloturistických a lyžařských tras do oblasti Pradědu, hlavního hřebene a Karlovy Studánky

Stravování
- Kuchyňka k dispozici
- V nedalekém okolí možnost stravování ve zdejších restauracích.

Vybavení:
Pokoje jsou standardně vybaveny, soc. zařízení je přímo na patře (WC, sprchové kouty, umyvadla). K dispozici je společenská místnost, plně vybavená kuchyňka, úschovna kol a lyží, v letním období posezení u ohniště, udírna, venkovní bazén. Dále možnost ubytování ve 4 chatkách po 9 osobách s vlastním soc. zařízením a vybavenou kuchyňkou. Vytápění chatek kamny je na pevná paliva.

Parkování:
- přímo u objektu.

Ubytování dětí až od 5 let.

Zimní aktivity:
Pro Hrubý Jeseník je charakteristická dlouhá zima s dostatkem sněhu, poskytující ideální podmínky pro sjezdové a běžecké lyžování (zimní střediska v okolí Malá Morávka, Karlov, Praděd).
Letní aktivity: Letní měsíce přináší řadu horských tras pro pěší i cyklistickou turistiku. Jeden z oblíbených turistických cílů jsou klimatické lázně Karlova Studánka, které je též výchozím bodem k úbočí nejvyšší hory Praděd (z autobusového stanoviště Hvězda funguje kyvadlová doprava), z něj dále na Červenohorské sedlo, po hřebeni na Skřítek či do Velké kotliny.

Malá Morávka může též být výchozí bod pro vaše výlety: rezervace Rejvíz, lázeňská střediska Velké Losiny, Lázně Lipová a Jeseník.

Doprava
Autobusové spojení: 20 m - zastávka
Vlakové spojení: 3 km - Malá Morávka

KONTAKTNÍ ADRESA:

Penzion Ve mlýně
Malá Morávka
793 36 Malá Morávka
Česko (CZ)
tel: (+420) 554 273 033
(+420) 604 779 158

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Penzion
AKTUALIZACE: Petr Svoboda (Infomorava.cz) org. 56, 25.10.2004 v 18:32 hodin