mapa
poende

Podolí [ Město nebo obec ]

Podolí je vzdálené 15 km na jihozápad od Valašského Meziříčí. Leží při silnici vedoucí z Loučky do Lázů (odbočka ze silnice Valašské Meziříčí - Bystřice pod Hostýnem), kolem podolského potoka v údolí pod kopcem Kuželek. Zajímavostí na Podolí je, že je vlastně obcí v obci, protože osada Lázy je součástí obce Loučka.

Katastr obce o velikosti 576 ha je velmi členitý a více než jeho polovina je pokryta lesy. Nejvýše položeným místem je Čertův kámen s nadmořskou výškou 612 metrů.

V současné době žije v Podolí 240 obyvatel. Počet domů v obci je 85, z nichž trvale obydlených je 70. Ostatní domy tvoří rekreační chaty a chalupy. Starostou obce je již řadu let Vladimír Vašíček.

tábor v obci Na kopečku Hrušoví nad Podolím stojí chatkový dětský letní tábor, který je v soukromém vlastnictví.

Obec provozuje hospodářskou činnost - hospodaří v obecních lesích, je vlastníkem a provozovatelem vodovodu, provozuje 2 prodejny smíšeného zboží.

V současné době je prioritou obce především zvýšení počtu obyvatel, se kterým souvisí prodej pozemků k výstavbě nových rodinných domků.

Od roku 1994 se v obci vybudovala zvonice s historickým zvonem, rozvody nízkého napětí, veřejné osvětlení, místní rozhlas, budova občanské vybavenosti, sportovní areál I. a II. etapa, nové chodníky a místní komunikace v celé obci. Provedla se celková úprava na návsi s autobusovou zastávkou a parčíkem a také kompletní rekonstrukce budovy obecního úřadu. Připravila se lokalita za Skalkou pro výstavbu zatím 12-ti rodinných domků a do budoucna se plánuje další rozšíření.

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.obecpodoli.info

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 18.11.2021 v 23:46 hodin