mapa
poende

Cyklotrasa Bílé-Biele Karpaty, úsek [ Cyklotrasa ]

OKRUŽNÍ CYKLOTRASA KOLEM BÍLÝCH A BIELYCH KARPAT
Trasa, 103 km
Varianta A: Státní hranice - Kuželov - Hrubá Vrbka - Velká nad Veličkou - Javorník - Suchovské mlýny - Vápenky - Strání - Březová - Lopeník - Mikulčin Vrch - Vyškovec - Starý Hrozenkov - Žítková - Pitín - Rokytnice - Štítná nad Vláří - Brumov-Bylnice - Návojná - Nedašov - Nedašova Lhota - státní hranice
Varianta B: Státní hranice - Megovka - Nová Lhota - Suchovské mlýny - Vápenky - Strání - Březová - Lopeník - Mikulčin Vrch - Vyškovec - Starý Hrozenkov - Žítková - Pitín - Rokytnice - Štítná nad Vláří - Brumov-Bylnice - Návojná - Nedašov - Nedašova Lhota - státní hranice
Obtížnost
Horská trasa, 90% po asfaltových komunikacích, zbytek po zpevněných. Vhodná pro crossové kolo nebo MTB (hladké pláště).
Popis
Od státní hranice neznačený úsek po silnici III. Třídy. Po 2,5 km nájezd na značenou trasu č. 5047. V Hrubé Vrbce nájezd na dálkovou cyklotrasu č. 46 a po ní až do Pitína. Odsud až na hranici (Zápechová) po trase č. 49. Veškeré cyklotrasy na úrovni dopravního značení.
Služby
Omezené možnosti stravování jen ve větších obcích (Velká nad Veličkou, Strání, Starý Hrozenkov, Štítná nad Vláří a Brumov-Bylnice) nebo turistických oblastech (Mikulčin vrch).
Mapy
 Cykloturistická mapa č. 169, SLOVÁCKO - HODONÍNSKO, 1:75 000, SHOCart
 Cykloturistická mapa č. 170, SLOVÁCKO - BÍLÉ KARPATY, 1:75 000, SHOCart
 Cykloturistická mapa č. 26, CHŘIBY, BÍLÉ KARPATY A VIZOVICKÉ VRCHY, 1:100 000, KČT

Rokytnice
Hostětín - Rokytnice, č. 49 - 4 km
Obtížnost
Převýšení 80m, asfaltový povrch.
Popis
Z Hostětína, který leží v malém údolíčku musíme vystoupat až na křižovatku (Šanov, Slavičín). Pokračujeme rovně a po stále stejné silnici lesem pokračujeme až do Rokytnice. V závěru sjezd do této obce.
Rokytnice - Jestřabí, č. 49 - 3,5 km
Obtížnost
Převýšení minimální, asfaltový povrch.
Popis
Z Rokytnice vede značená trasa mírně do kopce, aby se napojila na hlavní silnici. Můžeme využít zkratku kolem zemědělských budov, která se vyhne krátkému stoupání a také se napojí na silnici III. třídy č. 495. Ještě pár zatáček s krátkým stoupáním v širokém otevřeném údolí a přijíždíme do malé obce Jestřabí. Dbejte zvýšené opatrnosti na frekventovanější silnici.
Rokytnice

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.cyklotrasy.cz

Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Pavel Kuča org. 2, 11.04.2007 v 10:02 hodin