Lysá hora 1323 m n. m. - královna Moravskoslezských Beskyd
Úterý 1. července 2025
Železné hory mají nové certifikované výrobky
V úterý 14. 2. 2016 zasedala již 11. certifikační komise, která udělila třem novým výrobků certifikát ŽELEZNÉ HORY, regionální produkt a jednomu výrobku byl po roční pauze certifikát obnoven.
Prvním žadatelem o certifikaci byl pan Ing. Tomáš Kroulík z Třibřich. Pan Kroulík v Naší DOBRÉ pekárně peče kvasové chleby a pečivo tradičním řemeslným způsobem. Členy komise zasvětil do tajemství pečení, kdy nepotřebujete žádné „zlepšující“ přípravky, ale pouze kvalitní mouku, dostatek času a šikovné ruce.
Druhou certifikovanou se stala paní Jana Novotná ze Zaječic, která certifikovala výrobek Zmrzlina Zaječice. Zmrzlinu vyrábí sama ze smetany a ovocného pyré. Kromě zmrzliny vyrábí cukrářské výrobky, dorty z vlastních receptur a čokoládové pralinky, ve kterých zhodnocuje své dlouholeté zkušenosti cukrářky.
Posledním novým žadatelem o cetifikaci byla paní Jana Baboráková z Chrudimi, která certifikovala výrobek Jsem Pecka – ovocné a bylinné sirupy za studena lisované. Paní Baboráková lisuje domácí štávy z domácích plodů a bylin s velkým důrazem na kvalitu a čerstvost. Lisováním za studena v sirupu zůstanou veškeré cenné látky a vitamíny.
Pan Josef Lojda ze společnosti Trikam, v.o.s. z Nasavrk obnovil certifikaci výrobku Železnohorská medovina.
Dále certifikační komise recertifikovala 4 výrobky. Celkem je v Železných horách 58
Druhou certifikovanou se stala paní Jana Novotná ze Zaječic, která certifikovala výrobek Zmrzlina Zaječice. Zmrzlinu vyrábí sama ze smetany a ovocného pyré. Kromě zmrzliny vyrábí cukrářské výrobky, dorty z vlastních receptur a čokoládové pralinky, ve kterých zhodnocuje své dlouholeté zkušenosti cukrářky.
Posledním novým žadatelem o cetifikaci byla paní Jana Baboráková z Chrudimi, která certifikovala výrobek Jsem Pecka – ovocné a bylinné sirupy za studena lisované. Paní Baboráková lisuje domácí štávy z domácích plodů a bylin s velkým důrazem na kvalitu a čerstvost. Lisováním za studena v sirupu zůstanou veškeré cenné látky a vitamíny.
Pan Josef Lojda ze společnosti Trikam, v.o.s. z Nasavrk obnovil certifikaci výrobku Železnohorská medovina.
Dále certifikační komise recertifikovala 4 výrobky. Celkem je v Železných horách 58
DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region
SOUVISEJÍCÍ TISKOVÉ ZPRÁVY A ČLÁNKY
- 18.06.2025: 4. a 5. července 2025 - Slaměný klobouk aneb Helenka je ráda
- 20.05.2025: Manuál pro farmáře
- 20.05.2025: 12. černa 2025, Bukovina u Přelouče, Starý mlýn od 16.00
- 20.05.2025: Autokempink Konopáč - Pozvánka nejen na víkend
- 09.04.2025: Významné osobnosti Heřmanova Městce 15. 4.–31.5.2025
- 03.04.2025: PŘÁTELSKÉ POVÍDÁNÍ S ODBORNÍKEM NA OVOCNÉ STROMY DOMINIKEM GROHMANNEM...
- 10.03.2025: AGROMETALL 11.–12. března 2025
- 05.02.2025: Jachtařský tábor 2025
- 21.01.2025: 24. února 2025 Certifikace ŽELEZNÉ HORY regionální produkt ©
- 13.01.2025: Setkání producentů 22. ledna 2025 od 15.00 v bistru Slavoj Choltice
Zveřejněno 20.02.2017 v 15:59 hodin
Webkamery
Odkazy
- Rekreační centrum Sepetná
- Turistická oblast Beskydy-Valašsko
- www.Beskydy.cz
- VBeskydech.cz
- Český hydrometeorologický ústav
- Vše o Beskydech
- Bezručova chata
- Horní Bečva
- KČT Lysá hora Ostravice
- Krásy Beskyd
- Valašská krajina
- Fotíme Beskydy
- Fotograf Jan Kimla
- Fotograf Jan Kimla
- Fotograf Jan Smekal
- Fotograf Jirka Janovský
- Fotograf Marcel Fujcik
- Fotograf Martin Glatzner
- Fotograf Michal Šofer
- Fotograf Pavel Špurek
- Fotograf Petr Adámek
- Fotograf Radovan Křenek
- Virtuální panoramata
- Ohlá klika
- Rodinný penzion Beskýdek
- Meteorologická st. Maruška
- Cnedlik - one eye world
- Dřevjanka U Zbuja
- BESKYDHOST
- Ubytovna Ostravice
- Chalupa Myslivna Zlatník
- Podlysaci.cz
- ČSOP Salamandr
- Hvězdárna Beskydy
- Milujeme hory